Grede turizem

Gostišče z nastanitvijo ZLATO POLJE

Turizem je ena najbolj rastočih gospodarskih panog v svetu in pri nas, zato smo se tudi v družbi GREDE Tešanovci d.o.o., ki se sicer že 20 let ukvarja s pridelavo paradižnika, odločili, da del svoje dejavnosti usmerimo v turizem. K temu nas je spodbudilo dejstvo, da je na turistični  destinaciji Moravske toplice, katero letno obišče več kot 300 tisoč gostov še veliko možnosti dodatne in predvsem drugačne ponudbe, ki bo nagovarjala ljudi, ki si želijo privoščiti med letom več krajših  dopustov za  izklop in nabiranje novih moči, kar masovni termalni turizem običajno ne ponuja.

zlato poljeZa popestritev turistične ponudbe v Prekmurju in širše v regiji Pomurje želimo zgraditi gostišče z nastanitvijo s cca 50 posteljami, ki bo zgrajeno po standardih, ki so danes trend na področju turizma.  Gre za okolju prijazno gradnjo v panonskem stilu, tako, da se bo objekt zlil z vaško okolico naselja Tešanovci, ki postaja eden od novih centrov dogajanja na področju turizma, saj tu že uspešno delujejo turistični ponudniki kot so  Panonska vas, Posestvo Podlipje in Čokoladnica Passero Lipič in več zasebnih sobodajalcev.

Novi turistični objekt »Gostišče z nastanitvijo ZLATO POLJE« kategorije 4*, ki ga želimo zgraditi sredi naselja Tešanovci na križišču cest Murska Sobota – Dobrovnik – Lendava in ceste, ki povezuje celotni vzhodni del Goričkega na avtocesto, ta je od objekta oddaljena manj kot  5 km,  bo ponujal veliko možnosti za obiske zanimivih turističnih ponudnikov, ki so vsi oddaljeni manj kot 20 km (Plečnikova cerkev v Bogojini 2 km, Rotunda v Selu 4 km,  Cerkev v Martjancih 4 km, Grad Goričko 20 km, Stolp Lendavske gorice 20 km, Bukovniško jezero z vso ponudbo 8 km, reka Mura 15 km, …) in so dosegljivi popotnikom in turistom peš ali s kolesom, brez večjih naporov. Že ob prijavi na javni razpis za pridobitev nepovratnih sredstev pa smo podpisali dogovore o skupnem turističnem nastopu z več manjšimi turističnimi ponudniki z različnih področij kulinarike, kulture, športa…kmetijami in drugimi, ki imajo kaj zanimivega dodati v turistični mozaik raznovrstnosti, doživetij  in dogodivščin.

Sama investicija se bo začela izvajati jeseni 2024 in bo predvidoma zaključena do 30.6.2026.

Gostišče z nastanitvijo ZLATO POLJE z uporabno površino cca 2.200 m2 je sestavljeno iz:

  • bivalnega objekta z 20 sobami in cca 50 ležišči ,
  • centralnega objekta z vhodom, recepcijo, fitnes center, prostori za druženje in veliko pokrito zunanjo teraso, večjim apartmajem za posebne goste in manjšo konferenčno dvorano za do 20 oseb z možnostjo pogostitve
  • ter restavracijo za 50 oseb in dvorano za seminarje za cca 70 oseb.

Kot del ponudbe bo tudi poseben prostor za druženje ob večerih zaključenih družb ob krušni peči v starih objektih, kjer bo tudi prostor za izposojo koles in ostalih rekvizitov za potrebe gostov.

Objekti bodo izgrajeni v pretežni meri iz naravnih obnovljivih materialov ter bodo dosegli energetski razred B1. Investicijski projekt je usklajen s strateškimi usmeritvami na področju slovenskega turizma in bo hkrati prispeval k povečanju snovne učinkovitosti, trajnostne mobilnosti,  družbene trajnosti ter digitalizacije. Ob zaključku projekta bomo pridobili okoljski znak in se vključili v zeleno shemo slovenskega  turizma – Slovenia Green.

V sodelovanju z lokalnimi dobavitelji, TIC-om Moravske toplice, lokalnimi kmetijami ter predstavniki naravnih in kulturnih znamenitosti bom med drugim razvili ter našim gostom ponudili dodatne turistične produkte kot so:

  • Kolesarjenje po Goričkem, Ravenskem in Dolinskem delu Prekmurja
  • Iz narave samo najboljše
  • Kulturna dediščina
  • 5* doživetje: Gastronomsko doživetje

Celoten investicijski projekt bo sofinanciran s strani Ministrstva za gospodarstvo turizem in šport.

grede tesanovci